Over spam, nieuwsbrieven en toestemming

Over spam, nieuwsbrieven en toestemming

Waarom het belangrijk is dat ik alleen nieuwsbrieven ontvang waarvoor ik me ook echt heb ingeschreven. En wat iedereen er aan kan doen om te zorgen dat we het met z'n alle leuk houden.

Michael McIntyre over usability

Michael McIntyre over usability

Ik ben al jaren fan van Michael McIntyre als comedian. Daarom ben ik ook erg blij dat ik een van zijn sketches kan gebruiken om duidelijk te maken waarom tijd tijdens projecten zo waardevol is. Tijd om na te denken en de dingen te maken zoals ze uiteindelijk moeten zijn en dat is zonder de frustratie en verwarring die hij hier zo mooi neerzet.

Koop een koe: hoe internet de boer kan helpen

Koop een koe: hoe internet de boer kan helpen

Dat internet veel dingen mogelijk maakt die we tot voor kort niet konden bedenken is ondertussen wel bekend. Maar soms helpt het ook oude gewoonte om terug te keren in ons leven. 

Vroeger, toen de wereld voor ons gevoel een stuk kleiner was, maakte we gebruik van de middelen om ons heen. Brood kwam bij de bakker op de hoek vandaan, eieren haalde je bij de kippenboer, groente kwam uit eigen tuin en als je iets teveel of tekort had deelde was er altijd wel een buur waar je iets mee kon regelen. 

De kunst van het vragen

De kunst van het vragen

Amanda Palmer is de zangeres van The Dresden Dolls. In februari van vorig jaar heeft ze een mooie TED talk gegeven over de kunst van het vragen. Een inspirerend verhaal over hoe je ook met geld om kunt gaan.

The Message Is Medium Rare

The Message Is Medium Rare

Amerikanen zijn gek op hun Hamburgers. Een groep designers uit San Francisco werd vaak gevraagd hoe ze omgaan met hun creativiteit en hoe ze ervoor zorgen dat ze niet 'vast' komen te zitten. Hun methode is de realisatie dat je altijd en overal dingen kunt leren. Dat elk object, ervaring, relatie, omgeving inzichten in zich heeft die het wil delen.

Omdat idee te testen gaan ze 52 weken elke week een hamburger eten, en met de wereld delen wat ze hiervan geleerd hebben.

Datavisualisatie: bestwelsnel.nl

Datavisualisatie: bestwelsnel.nl

Er wordt heel veel data verzameld. Deze informatie wordt gebruikt om systemen te optimaliseren, processen te monitoren of beslissingen mee te kunnen nemen. Zo ook op het Nederlandse wegennet, en een paar slimme jongens die daar iets leuke mee hebben gedaan.

Wie heeft er toegang tot jouw facebook en linkedin?

Wie heeft er toegang tot jouw facebook en linkedin?

Gebruik maken van nieuwe websites en diensten op internet wordt steeds makkelijk. De drempel om even snel een dienst te proberen is vaak een kwestie van slechts twee keer klikken. Makkelijk even inloggen aan de hand van je facebook of twitter account en je kunt van start.