Dat internet veel dingen mogelijk maakt die we tot voor kort niet konden bedenken is ondertussen wel bekend. Maar soms helpt het ook oude gewoonte om terug te keren in ons leven. 

Vroeger, toen de wereld voor ons gevoel een stuk kleiner was, maakte we gebruik van de middelen om ons heen. Brood kwam bij de bakker op de hoek vandaan, eieren haalde je bij de kippenboer, groente kwam uit eigen tuin en als je iets teveel of tekort had deelde was er altijd wel een buur waar je iets mee kon regelen. 

Ondertussen halen we alles bij de supermarkt omdat dat makkelijk is maar vaak ook omdat we zo zijn opgegroeid en niet beter weten. Vlees ligt in het koelvak en hoe dat daar terecht is gekomen weten we als samenleving bijna niet meer.

Koopeenkoe.nl

Internet is cutting out the middleman
— Martijn Aslander

Dan is het heel erg mooi om te zien hoe sommige ondernemers internet gebruiken om nieuwe kansen te benutten. Zo kwam ik net terecht op koopeenkoe.nl. Een prachtig voorbeeld hoe een ondernemer de supermarkten buiten spel zet.

Op deze site kun je letterlijk een koe kopen. Pas als er koe is 'leegverkocht' wordt het beest geslacht en krijg je na twee weken een pakket vlees in huis waar je U tegen zegt voor een prijs die in vergelijking met de supermarkt.

En het mooie is dat je ook nog eens precies weet waar je vlees vandaan komt. De koe dit op dit moment op de virtuele slagbank ligt komt uit Baambrugge en is van het ras Fries Holland met nummer 4071. Voor net geen 100 euro krijg je voldoende vlees voor 28 maaltijden met twee personen. En dan wel kwalitatief goed vlees met een bekende afkomst.

Dat is een stuk beter dan dat onbekend stukje van de albert heijn op de hoek.